Aanmeldgemak

AANMELDGEMAK Vanaf € 299 p/m

Met ons product “Aanmeldgemak” wordt het aanmelden van nieuwe cliënten bij uw zorginstelling een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Het biedt u een compleet overzicht van welke informatie er nog ontbreekt en welke stappen er nog moeten worden genomen om het cliëntendossier compleet te maken. Dit bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat u de beste zorg kunt bieden aan uw cliënten. 

Per indicatie kunt u een aanmeld procedure klaarzetten met de verschillende bijhorende formulieren en documenten. Daarna kunt u met één klik de cliënt of een familielid unieke een link sturen, waarmee ze direct een overzicht krijgen van welke informatie nog ontbreekt en welke documenten nog digitaal ondertekend moeten worden. Dit maakt het voor uw cliënten veel gemakkelijker om de informatie snel en gemakkelijk te verstrekken, waardoor uw team sneller en efficiënter kan werken. 

Kortom, met “Aanmeldgemak” krijgt u een krachtig hulpmiddel waarmee u het proces van het aanmelden van nieuwe cliënten kunt stroomlijnen en verbeteren. Het is een essentiële tool voor elke zorginstelling die de kwaliteit van de zorg wil verbeteren en de administratieve lasten wil verlichten.

Hoe werkt aanmeldgemak?

Stap 1 – Aanmelden bij uw ‘ONS’ Omgeving

1. Log in op uw ‘ONS’ omgeving.
2. Kies de cliënt waarvoor u een aanmeldgemak wilt versturen.
3. Klik op de ‘Aanmeldgemak’ knop in uw ‘Startmetons’ omgeving.
4. U wordt doorgestuurd naar het Easyzorg portaal.
5. Log eenmalig in met uw Single Sign-On (SSO) gegevens.

Na deze stappen wordt automatisch het clientnummer voor u ingevuld bij aanmeldgemak, zodat u snel en efficiënt het aanmeldgemakje kunt versturen zoals u in de volgende stap kunt zien.

Stap 2 – Selecteer de aanmeldmap die u wilt versturen naar uw client

Kies de gewenste ontvanger voor de ‘Aanmeldgemak’. Easyzorg zal automatisch het e-mailadres van de cliënt en diens relaties ophalen uit de ONS-omgeving, zodat u meerdere verzendopties heeft.

Selecteer de aanmeldmap en specificeer welke documenten u wilt meesturen. En Pas, indien nodig, de standaard e-mailtemplate aan door specifieke informatie toe te voegen die relevant is voor de situatie van de cliënt.

Extra Optie: QR-code voor Directe Toegang

Wij bieden een QR-code aan zodat cliënten met een ander apparaat direct toegang hebben tot de benodigde pagina om de documenten in te vullen. Dit is met name handig wanneer u wilt dat de cliënt of een familielid ter plekke de documenten invult.

Stap 3 – De client of relatie van de client ontvangt het aanmeldgemak.

Zodra de aanmeldmap is geselecteerd en verzonden, zal de cliënt of een familielid de informatie ontvangen via een e-mail die vertrouwen wekt. Deze e-mail komt van een herkenbaar adres dat is gekoppeld aan uw organisatie – bijvoorbeeld info@beterthuiszorg.nl voor ‘Beter Thuiszorg’. Dit detail versterkt het vertrouwen en vermindert de kans op argwaan bij het ontvangen en invullen van de documenten.

De e-mail zal ook het logo van uw zorginstelling bevatten voor directe herkenning. Hiermee garanderen we een naadloze en veilige ervaring voor de ontvanger.

Bijgevoegd in de mail vindt men een unieke link, die twee weken geldig blijft. De ontvanger kan deze link openen om de benodigde documenten te bekijken en te verwerken.

Stap 4 De client or relatie van de client verwerkt het aanmeldgemak

De cliënt of een familielid van de cliënt begint met de verwerking door de unieke link uit de ontvangen e-mail te openen. Deze link leidt direct naar een specifieke ‘Aanmeldgemak’-pagina die speciaal voor hen is gecreëerd. Op deze pagina is het proces helder uiteengezet: alle acties die nog uitgevoerd moeten worden staan duidelijk vermeld, en voltooide stappen worden gemarkeerd als ‘compleet’. Eenmaal afgeronde stappen zijn niet langer toegankelijk, wat zorgt voor een gestroomlijnde ervaring.


‘Aanmeldgemak’ maakt de volgende opties beschikbaar om de aanmelding zo vlot en compleet mogelijk te maken:

  • Een checklist voor je client
  • De mogelijkheid om bestanden te uploaden.
  • Functionaliteit voor het digitaal invullen en ondertekenen van documenten.
  • Het digitaal invullen van profielvragenlijsten.
  • Het meesturen van informatieve brochures voor extra duidelijkheid.

Hieronder zijn daarvan 2 voorbeelden uitgewerkt

Voorbeeld 1 – voor het digitaal invullen van de profielvragenlijst

Voorbeeld 2 – Voorbeeld van een PDF digitaal invullen en ondertekenen

Dashboard

Binnen het dynamische dashboard van Easyzorg krijgen zorginstellingen de controle over hun administratie. In real-time kunnen ze de status van alle verstuurde aanmeldmappen inzien en bijhouden welke aanmeldprocedures recent zijn afgerond. Dit overzicht zorgt voor een heldere en efficiënte workflow binnen de organisatie.

Wij begrijpen dat elke zorginstelling uniek is met haar eigen behoeften. Daarom staan we altijd open voor suggesties en feedback. Mocht er een functionaliteit zijn die u mist, dan nodigen we u uit om deze met ons te delen. We denken graag met u mee en zijn toegewijd aan het doorvoeren van verbeteringen. Ons portaal ontwikkelt zich continu, met wekelijkse updates die nieuwe features introduceren om uw ervaring te verbeteren.